Doe mee

Vanuit Zonta Friesland organiseren we evenementen en acties om het bewustzijn van en voor vrouwen te vergroten.

Niet overal op de wereld hebben vrouwen gelijke kansen.

In Afghanistan mogen meisjes niet naar school en in Gambia worden meisjes nog steeds besneden.

We zamelen geld in voor projecten die bijdragen aan het verbeteren van kansen voor vrouwen.

Care For Girls

Door onze jaarlijkse wijnactie kunnen twee meisjes uit India een jaar lang naar school, waardoor ze een betere toekomst tegemoet kunnen gaan.

Meer info op https://careforgirls.com

Rui Jun Luong

Op ons festival op internationale vrouwendag hebben we het spel “wie is het”, the Asian edition, gespeeld. Rui Jun Luong heeft dit spel zelf ontwikkeld. Het spel opent gemakkelijk een gesprek over vooroordelen en racisme op een speelse en toegankelijke manier te voeren.

Meer info over Rui op https://asianraisins.nl/team_member/rui-jun-zij-haar-nl/

Mi Barrio Mi Sueno

Zonta Friesland steunt deze stichting die probeert ongelijkheid in kansarme gemeenschappen van Colombia te bestrijden. Een van de onderdelen is Barrio Boxing. Vrouwen en meisjes krijgen kleding voor bokslessen en krijgen lessen om hun positie in de samenleving te verbeteren. Veel vrouwen in Colombia raken jong zwanger. Om deze jonge vrouwen een plek te geven om zich weer gewaardeerd te voelen en een inkomen voor zichzelf op te bouwen, verkopen de moeders handgemaakte sieraden van miyuki kralen.

Je kunt ze kopen via https://www.volunteersincolombia.com/box2grow

Gülay Çolak

Gülay is een Turkse kunstenares die door een ongeluk een dwarslaesie heeft. Zij en haar man leven voornamelijk van de opbrengst van haar werk, dat ze verkoopt in Dalyan, Turkije, aan toeristen en inwoners. Turkije kent geen financieel vangnet voor mensen met een handicap en haar man is fulltime mantelzorger. Zonta Friesland heeft haar een donatie gegeven om in haar inkomsten te voorzien. Ook hebben we haar gevraagd om voor Zonta schilderijen te maken, allemaal met het thema “de kracht van vrouwen” en “samenwerking tussen vrouwen”. Zonta Friesland heeft, dankzij Simone Rinon en Astrid de Waard van Milk ‘n Sugar/My Dreams Design, van een aantal van deze werken prachtige kaarten en tegeltjes laten maken. Deze worden weer verkocht om nieuwe goede doelen mee te ondersteunen. En zo is de cirkel weer rond!

Zonta Foundation For Women

10% van de opbrengst van onze projecten gaat naar de Internationale Zonta Foundation. Dat geld wordt weer ingezet voor grote doelen wereldwijd.

Klik hier voor de projecten van Zonta International. Klik hier voor de projecten van Zonta Nederland.

UN Women – noodhulp Turkije en Syrië

Alle Zonta Clubs in Nederland hebben in februari 2023 gedoneerd aan UN Women voor noodhulp vrouwen en meisjes in de aardbevingsgebieden in Turkije en Syrië.

Build a better world for women and girls